Welkom bij de Welpen van de BIM-Bakenessergroep! Bij de Welpen is het standaard thema Jungle Book. Zo is ons Welpenlokaal op het clubhuis in Jungle Book stijl en heeft de leiding de naam van een karakter uit dit verhaal. Soms hebben we activiteiten met een ander thema, bijvoorbeeld tijdens zomerkamp.

Iedere zaterdag draaien wij onze opkomst vanaf 10:00 uur tot 12:30 uur op ’t Baakennest, ons clubhuis aan de Wagenweg in Haarlem. Deze opkomsten zijn iedere keer anders. De ene keer spelen we binnen en zijn we bezig met knutselen, knopen, koken en binnen-spelen. Bij mooi weer kunnen we naar buiten, rondom het clubhuis of in de Haarlemmerhout. We doen dan bijvoorbeeld speurtochten, broodjes bakken boven het kampvuur, blikkietrap, vlaggenroof, levend stratego of hutten bouwen.

Hut gebouwd door welpen van de BIM Bakenessergroep

Buiten de standaard opkomsten in het thema van Jungle Book is er enkele malen per jaar is er een speciale opkomst. Soms vind dit plaats in de avond. Tradititiegetrouw is er natuurlijk de Boerenkool om het begin van het nieuwe jaar in te luiden.

En aan het einde van het seizoen is er het overvliegen, een dag vol leuke activiteiten waarin de overvliegers (Welpen die naar de Junioren gaan) meestal een nat pak halen. Maar ook tijdens Halloween en Sinterklaas maken we er iets speciaals van.