Een activiteit die elk jaar terugkeert, is het zomerkamp. De organisatie van het kamp wordt verzorgd door de leiding. Ieder jaar verschilt de locatie. Of we nu naar het Zeeverkennerseiland op de Kaag gaan of kamperen bij de boer, de boten gaan naar alle Nederlandse locaties altijd mee. Eenmaal per vier jaar organiseren we een speciaal. In 2011 en 2015 is gekozen voor een kamp naar Schotland.

Dinsdag

Vanochtend was Simone al vroeg wakker, we konden snel ontbijten. Na de opening moesten we ons weer in die vieze natte wetsuite hijzen. Groep 1 ging raften (vlotbouwen), groep 2 ging kanoën.
Raften ging dramatisch bij de meiden. Het vlot viel al na een paar minuten uit elkaar. Bij de jongens ging het beter, we zijn met zijn allen terug gevaren. Ondertussen ergens anders op het water was groep 2 aan het kanoën. We deden veel spelletjes waarbij mensen omsloegen, het grappigste was dat Crystal samen met een instructeur was omgeslagen. Na al deze nattigheid moesten we lunchen. Groep 1 ging daarna weer in de natte wetsuites om te gaan kanoën. Groep 2 had geluk en ging abseilen. De kanoërs moesten hun kano’s stapelen op elkaar. En roeiden zo een stukje verder. Nadat iedereen lekker gedouchd had gingen we avondeten. We hadden gepofte aardappels met ………. HAGGIS! (er was ook nog ander eten) en als toetje hadden we roomijs met of fruit of jelly.

Daarna hadden we inspectie en corvee. Tijdens corvee waren Merel en Simone in slaap gevallen tegen Saar’s buik en Samaya’s schouder, terwijl de rest verstoppertje deed (alweer). Nadat we koekjes hadden gegeten moesten we al vroeg naar bed, want we hadden nachtspel. We deden een soort van levend stratego maar dan met boten. Dit deden we in het pikkedonker met allemaal modderslootjes.
Groep 1 won uiteindelijk. Toen kon iedereen lekker gaan slapen.
Doeiii
-xx- Merel en Ingeborg
Bron: Logboek Padvindsters zomerkamp Schotland

Woensdag (kampdoop)

Er werden 7 mensen gekampdoopt. Valentijn – Eva – Bente – Laura – Naomi – Sacha en Esther.
Ze moesten als eerste de stoelendans doen. Daarna het spinnenwebspel. Toen gingen ze een parcour afleggen Britse buldog en een zwemestafette. En niet te vergeten het drankje. Het was niet echt superleuk. Het eten is ook lekker en nu zijn we aan het kaarten.

Woensdag begon rustig, lekker ontbijten en dan wat vrije tijd tot het middageten. Na het middageten hebben we de kampdoop gedaan. Valentijn mijn jongmaatje werd ook gekampdoopt dus ik heb hem ff geholpen met zijn wetsuit aantrekken enzo en toen op weg naar het huisje voor het eerste onderdeel: de stoelendans. Eva won die. Daarna werden de jongmaatjes meegenomen naar het bos waar ze met een blinddoek op een parkoer moesten lopen wat de bootsen maakten. Dat was wel leuk lekker je jongmaatje door een modderslootje laten kruipen. Vervolgens terug naar het kamp terrein voor een leuk spelletje britse bulldog dat ik samen met Crystal won 😛

Daarna moesten de jongmaatjes estavette zwemmen in het meer en vervolgens naar het laatste deel van de kampdoop het drankje.
Ik en de andere bootsen hadden hem gemaakt en ik vond hem dit jaar goed te doen. Het was erg grappig te zien hoe moeilijk de kids het wegkregen en bijna over hun nek gingen steeds. Daarna hadden we weer wat vrije tijd. In mijn vrije tijd ben ik naar het winkeltje geweest, daarna het avondeten.
Na het eten hadden we eerst wat vrije tijd en daarna hebben we nog wat spelletjes gedaan tot we naar bed moesten. Lekker slapen !!

Jeroen

Bron: Logboek Verkenners zomerkamp Schotland