Een keer per jaar hebben we zomerkamp. Meestal wordt dit gehouden in de eerste week van de zomervakantie. Dit kamp duurt een week en we slapen dan in een clubhuis van een andere scoutinggroep ergens in Nederland. Tijdens deze week draaien we met de Welpen superprogramma in een bepaald thema. Voorbeelden van deze thema’s zijn Indianen, Hollywood en Pippi Langkous. Het thema komt uit in alle activiteiten tijdens kamp, zoals deze drie Welpen die de vloer schoonmaken zoals Pippi doet.

Welpen van de Bim maken vloer schoon zoals Pippi Langkous

De thema’s maken zomerkamp extra speciaal. Maar wij blijven natuurlijk echte scouts. Daarom komen er ook altijd veel echte scouting activiteiten voorbij. De knopen die we eerder geleerd hebben komen opeens erg goed van pas. En gelukkig houdt iedereen zich aan de Welpenwet, want daardoor blijft het leuk voor iedereen. Een kampvuur mag natuurlijk ook niet ontbreken aan dit lijstje.

Welpen van de Bim bij kampvuur

Helaas was het net iets te regenachtig om er een écht kampvuur van te maken. Maar wij maken er gewoon altijd een gezellige boel van.

Om al dat spelen en dollen vol te houden moet je goed eten. Gelukkig is er dan ook altijd een kookstaf mee. Zij zorgen ervoor dat we heerlijke gerechten voorgeschoteld krijgen. Lange boterhammen, luchtballontoetjes of wat denk je van deze sappige pizza van fruit?

De kookstaf houdt ook altijd rekening met allergiën en vegatariërs.

Omdat het voor sommige Welpen erg spannend is om op kamp te gaan, organiseren wij eerder in het jaar een oefenkamp. Tijdens dit oefenkamp slapen we met z’n allen een nacht op ons clubhuis ‘t Baakennest. Dit is bedoeld om de Welpen die nog nooit op zomerkamp zijn geweest te laten zien hoe gezellig het is om met alle andere Welpen op kamp te gaan.
Op zomerkamp gaan alle leiding mee, in ieder geval een daarvan is een EHBO’er. De EHBO’er is er direct bij als een Welp zich bezeerd, maar ook om om medicijnen toe te dienen. Het zomerkamp kan niet van alleen het contributie geld bekostigd worden en daarom is een extra bijdrage van de ouders nodig. De afgelopen jaren bedroeg deze zo’n € 170,- per Welp.