Vandaag hebben we wat uitdagingen voor jullie! Het is de bedoeling dat je in het komende halfuur er zoveel mogelijk probeert te doen. Maak een filmpje en stuur dit naar de leiding of laat het direct zien via Zoom.

Opdracht 1

Wc-rol hooghouden, kan jij 5 keer de wc-rol hooghouden zonder dat hij de grond aanraakt?

Opdracht 2

Probeer met 10 verschillende voorwerpen een domino effect te creëren. Lukt het jou om een zo lang mogelijke baan door je huis te maken?

Opdracht 3

Maak je eigen bowlingbaan! Heb je 5 lichte voorwerpen die je rechtop kan zetten (die niet stuk kunnen gaan), zet die dan achter elkaar neer. Vind een bal (/wc-rol/iets anders dat rolt) en probeer alles in 1 keer om te gooien.

Opdracht 4

Vind 10 paar sokken, haal ze los van elkaar en gooi ze op 1 grote hoop. Laat iemand anders de tijd opnemen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk de sokken bij elkaar vindt en ze opvouwt.

Opdracht 5

Bottle flip, je hebt een flesje en probeert die door ‘m te gooien omhoog te laten staan. Probeer dit met twee verschillende voorwerpen.

Opdracht 6

We proberen allemaal 1,5 meter afstand te houden. Lukt het jou om een bakje op 1,5 meter van je weg te zetten en daar 5 dingetjes in te gooien (snoepjes, druiven, potloden, puntenslijpers). Probeer dat zo snel mogelijk te doen!

Opdracht 7

Pak een beker en maak een propje van een papiertje. Hou de beker boven je hoofd met je ene hand en probeer met je andere hand het propje in de beker op je hoofd te gooien.

Opdracht 8

Op 1 mei is Ikki jarig. Elk jaar vieren we dat op scouting wel op een manier. Knutsel de allermooiste verjaardagskaart voor Ikki! Als je wilt kan je die voor haar verjaardag naar haar opsturen, dan vertelt de leiding waar het naartoe kan.

Opdracht 9

Maak een vierkant van bijvoorbeeld 4 flesjes (of 4 glazen/potjes) op de grond. Pak een muntje en probeer op 3 meter afstand het muntje in het vierkant te schuiven.

Opdracht 10

Pak twee bekers en een propje papier. Pak in elke hand een beker en doe het propje in één van de bekers. Probeer het propje 10 keer van de ene beker naar de andere over te gooien.